donderdag 1 september 2016

Vakantiepolitiek

Gedurende een vakantie zijn we tijdens het genieten altijd aan het bedenken waar we komend jaar allemaal naar toe willen op vakantie en wordt er al eens gedroomd over een volgende grote reis.
Heerlijk om over na te denken, want de wereld is zo groot en er is nog zo ontzettend veel te zien.
Maar makkelijk om iets te kiezen is het niet.
Denemarken staat al een tijdje op ons lijstje. We kwamen een aantal jaar geleden namelijk een boekje tegen met mooie routes in Denemarken. De Margrietroutes. Tot zo ver is het er nog niet van gekomen, maar wie weet.
Ook IJsland staat al enige tijd op ons lijstje. Wel als grote reis, want dat wordt een dure. Het lijkt ons een geweldig land met de rauwheid en leegte. Even sparen nog.
Noord-Amerika en dan Canada en de Verenigde Staten staan ook hoog op onze lijst. Ook hier is zo ontzettend veel rauwe, overweldigende natuur te zien, daar moeten we gewoon naar toe. Maar wederom, dit past in een grote reis, dus even sparen.
Evenals verschillende landen in Afrika die een niet te missen geweldige natuur bezitten.
Frankrijk blijft in onze lijst. Het is gewoon een mooi land met vele kanten. De westkust staat hoog in het lijstje, want ook hier zijn stoere kusten en niet geheel onbelangrijk, lekker weer te vinden.
Maar als je het nieuws zo volgt, dan denk je nog wel even na over het bezoeken van verschillende landen. Corruptie, haatdragende preken over muren, uitzettingen, gijzelingen, moorden, verboden op uitdragen van geloof of homoseksualiteit, oorlog, burgeroorlog. Haat, angst, machtslust. Iedereen roept of doet om het hardst om maar te zorgen dat hij of zij gehoord of opgemerkt wordt. Hoe gek kan de wereld zijn?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten