zaterdag 30 april 2016

Lekker fietsen

We worden wakker in een stille wereld. Of nou ja, in een wereld waar wind en regen afwezig lijken, maar waar de vogeltjes kwetteren en fluiten alsof hun leven er van afhangt. Als we buiten komen voelt het weer ook gewoon vriendelijker. Het is niet echt koud, de killigheid is uit de lucht.
We besluiten de buienradar en de vooruitzichten te vertrouwen en op de fiets te gaan.


De vorige route langs Maas en Waal was goed bevallen en de afstand toen was zeer goed te doen, dus we willen meer.
Even langs de Plus om iets eten bij ons te hebben, want na de overdadig heerlijke high tea van gisteren willen we het wat eten betreft vandaag wat rustig aan doen.


Met het pontje naar de overkant waar de route start. 
Het is heerlijk fietsen door het rivierenlandschap in voorjaarsstemming. De kleine musjes, meesjes, vinkjes, roodborstjes, mereltjes en andere kleine vogeltjes vliegen druk in het rond en kwetteren wat af. De weilanden staan vol met schapen met lammetjes die vrolijk hupsen door de wei en je soms meewarig aankijken. De ganzen vliegen af en aan en grazen in de weilanden. De koeien hebben kalfjes, zelfs de langharige Schotse hooglanders hebben super schattige langharige kalfjes. Verschillende ooievaars laten zich in de verte zien of zitten op hun door mensen gemaakte nesten.


Fruitbomen staan in bloei.


Boerderijtjes staan tussen bomen vol bloesem.


En langs de sloten groeit overal een geel lint met veldbloemen.



Het zonnetje doet regelmatig zijn best om ons te warmen. Op een bankje met zicht op de weilanden rondom de dijk en de Waal eten we een lekker boterhammetje en in Druten zitten we met lekkere koffie/thee op het terras.
Na een kilometer of 45 zijn we er wel klaar mee, maar dan moeten we nog een stuk. Hoe je het ook wendt of keert, we moeten de Maas nog over met het pontje en die vaart niet overal.


Na 55 kilometer rijden we de fiets de tent weer in en hebben we een mooie tocht achter de rug en een plat gat.
Maar dan kunnen we wel in de voortent met de flap open lunchen.


Ach en verder mogen we uitpuffen, later nog even wat drinken in onze stamkroeg en verder uitpuffen, lekker lezen, beetje op de social media en op internet.
Deze dag was lekker. Het voorjaar begint het een beetje te snappen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten